Sfaturi pentru obtinerea unui credit ipotecar avantajos

V-ati dorit intotdeauna sa cumparati o casa printr-un credit ipotecar dar de fiecare data v-ati lovit de refuzuri? Probabil nu ati primit cele mai bune sfaturi despre aceste credite. Daca doriti sa aplicati pentru un credit ipotecar avantajos, cu o dobanda scazuta in decursul acestui an, este necesar sa cititi cu atentie urmatoarele sfaturi si sa luati o decizie rapida. Unele dintre aceste sfaturi va vor ajuta sa beneficiati de cele mai bune oferte de creditare. Mai mult decat atat este posibil ca in trecut sa fi sarit peste unele etape si tocmai din acest motiv sa fi fost refuzati.

Cunoasteti-va drepturile ca si debitor

Inainte de a porni in cautarea celei mai avantajoase oferte pentru un credit ipotecar, ar trebui sa cercetati si sa aflati cat mai multe informatii cu privire la drepturile dumneavoastra. Acesta este un pas esential pentru a nu fi pacalit de creditori. Daca veti intampina probleme pe viitor, trebuie sa fiti constienti si sa cunoasteti care sunt drepturile si obligatiile voastre. Daca aveti dubii nu ezitati sa consultati un consilier bancar.

Documentati-va asupra propriilor finantelor

Creditorii sunt intotdeauna foarte atenti atunci cand ofera credite ipotecare deoarece acestia doresc sa fie 100% siguri ca isi vor recupera banii la timp de la clienti. Regulile impuse pentru aprobarea creditelor ipotecare pun presiune pe creditori tocmai pentru ca acestia sa decida daca un client are capacitatea de a rambursa imprumutul sau nu.

Din aceasta cauza trebuie sa pastrati dovezi alte istoricului vostru in ceea ce priveste propriile finante. Printre acestea se numara declaratiile fiscale, extrasuri de cont, datorii, facturi, etc. In acelasi timp trebuie sa fiti pregatiti sa raspundeti la orice intrebare despre posibilele actiuni neobisnuite din contul vostru.

Monitorizati-va istoricul bancar

Daca planuiti sa obtineti un credit ipotecar, este imperativ sa aveti un istoric bancar cat mai curat si un scoring puternic. Cu cat istoricul si scoringul vostru sunt mai bune, cu atat veti obtine un credit mai repede, si cu mai putine batai de cap. Mai mult decat atat, un client cu un istoric bun, poate primi oferte mai avantajoase din partea bancilor (cu dobanzi mai scazute), decat clienti rai platnici, cu istoric si scoring negativ.

Controlati-va cheltuielile

Creditorii nu agreeaza ideea de a acorda credite si imprumuturi debitorilor care raman fara bani in fiecare luna si a caror sold este mereu pe zero. Daca raportul datorie-venit este prea mare, nu va veti califica pentru un imprumut. Pentru a nu va confrunta cu astfel de probleme incercati sa va mentineti cheltuielile lunare sub control.

Refinantati-va creditul daca este posibil

Multi proprietari de case platesc mai mult pe dobanda decat valoreaza casa. Acestia au posibilitatea sa refinanteze creditul ipotecar daca gasesc o oferta avantajoasa, cu o dobanda mai mica. Aceasta decizie se poate dovedi foarte inspirata. Daca nu sunteti siguri cu privire la ofertele de refinantare, atunci puteti discuta cu un consilier.

Negocierea

Oricat de mult urati sa negociati, folositi-va de abilitatile voastre de negociere pentru a obtine cea mai buna oferta si cea mai mica dobanda. Va garantez ca va veti simti mandri de voi cand veti finaliza un credit ipotecar avantajos. Dobanzile sunt intotdeauna susceptibile sa urce si cu siguranta nu doriti sa va chletuiti o mare parte din bani pe ele.