Scapati de datorii in 3 pasi simpli

Creditele si imprumuturile reprezinta una dintre realitatile economice care pot ajuta sau marca negativ unele persoane, in functie de modul in care acestea sunt in masura sa-si gestioneze fondurile. Imprumuturile bancare si creditele va permit sa accesati fonduri in schimbul unei taxe nominale cunoscuta ca si dobanda. In unele cazuri un imprumut poate degenera rapid intr-un adevarat cosmar daca nu va platiti ratele la momentele stabilite in contractul de creditare. In astfel de cazuri va puteti trezi „agresat” cu mesaje, apeluri telefonice sau alte metode de comunicare, deoarece societatea de creditare isi doreste banii inapoi.

Adevarul este ca multi oameni sunt prinsi adesea in cercul vicios al datoriilor si de multe ori se trezesc ca se scufunda tot mai mult in datorii, in ciuda eforturilor lor de a rezolva aceasta situatie. Pe de alta parte exista foarte multe persoane care reusesc sa-si gestioneze finantele atat de bine incat isi pot plati datoriile si in acelasi timp, pot trai linistiti. Pentru a reusi acest lucru trebuie doar sa tineti cont de cateva strategii simple. Acest articol ofera o perspectiva in trei etape practice, utila pentru a iesi din datorii.

Prima etapa

Acceptati faptul ca aveti datorii! Primul pas in gestionarea datoriilor este sa acceptati ca le aveti, sa incetati sa traiti negand acest lucru si sa va obisnuiti cu ideea ca nu sunteti intr-un moment financiar tocmai stralucit. Odata ce reusiti sa constientizati acest lucru, va recomandam sa cereti un raport de la societatea de creditare pentru a vedea exact care au fost pasii gresiti pe care i-ati facut si care este suma exacta datorata. Daca ati primit acasa facturi si instintari pe care v-a fost frica sa le deschideti deoarece ati fost pur si simplu coplesiti de datorii, acum este cazul sa le deschideti. Faceti-va o lista pe care sa notati cat datorati fiecarui creditor. Nu uitati sa adunati si dobanda aferenta fiecarui imprumut si bineinteles, penalitatile daca acestea exista.

A doua etapa

Urmatorul pas este sa scapati de datoriile pe care le aveti pe cardurile de credit, cat mai curand posibil, deoarece acestea au cele mai mari dobanzi. Pentru inceput ar trebui sa aruncati o privire la cheltuielile facute cu, cardul de credit si sa gasiti modalitati sa directionati mai multi bani pentru plata acestei datorii. Mai mult decat atat, in fiecare luna ar trebui sa faceti plati care sa depaseasca rata lunara datorata, deoarece acestea pot avea un efect semnificativ asupra datoriei voastre. Ar trebui sa incercati in fiecare luna sa platiti cu cel putin 20% mai mult decat ar trebui sa o faceti in mod normal. O alta modalitate inteleapta este sa vanati oferte si sa va mutati datoria pe un card de credit cu dobanda 0. Astfel va puteti plati datoriile mult mai repede, deoarece veti scapa de dobanzile costisitoare. Nu uitati sa platiti ratele la timp pentru a evita taxele de penalizare.

A treia etapa

Incercati sa va consolidati datoriile cu ajutorul unui credit de nevoi personale. Daca aveti datorii mari pe un card de credit cu dobanda foarte ridicata, trebuie sa aveti in vedere posibilitatea consolidarii acestei datorii cu un credit de nevoi personale, ce are de obicei dobanzi mult mai scazute. Desi suna ciudat, este adevarat ca puteti scapa de unele datorii facandu-va o alta datorie, mai avantajoasa. Pentru acest lucru trebuie sa cautati si sa gasiti un creditor care sa inteleaga pozitia in care va aflati, si sa fie disponibil sa va ajute oferindu-va cea mai buna oferta.

Pentru a va consolida datoriile cu ajutorul unui credit de nevoi personale, trebuie mai intai sa va incadrati in anumite cerinte, in ceea ce priveste istoricul si scoringul de creditare. Daca considerati ca sansele de aprobare a unui credit de nevoi personale sunt suficient de mari, nu mai stati pe ganduri. Daca creditul nou va este aprobat, folositi fondurile pentru a va plati datoriile vechi, incepand cu cele ce au cea mai mare dobanda. Apoi puteti rambursa creditul de nevoi personale, beneficiind bineinteles de alti termeni si conditii, si nu in ultimul rand de o dobanda mai scazuta.