Obtinerea unui credit de nevoi personale – Ghid pas cu pas

Imprumuturile sau creditele de nevoi personale va pot ajuta sa va construiti sau sa va consolidati scoringul bancar si cel mai important, va ofera solutii pe termen scurt in vederea indeplinirii anumitor nevoi financiare. Exista diverse institutii de creditare care va pot oferi finantarea de care aveti nevoie, atat timp cat sunteti capabili sa rambursati banii imprumutati si dobanda aferenta, intr-o anumita perioada stabilita. Procesul de aplicare pentru un credit de nevoi personale difera de la un creditor la altul, dar exista o serie de etape de baza. Daca aveti nevoie de un credit de nevoi personale pentru a acoperi unele cheltuieli neprevazute, este important sa stiti ca acestea nu presupun folosirea unei garantii precum o casa sau un teren. Indiferent de creditorul sau institutia bancara pe care o veti alege, este important sa intelegeti intregul proces de creditare pentru a va proteja propriile interese financiare.

Determinarea sumei necesare

Primul pas este sa determinati de cat de multi bani aveti nevoie si cat doriti sa imprumutati. Toate creditele presupun si o dobanda, ceea ce reprezinta un cost suplimentar ce se va reflecta in suma totala ce o veti plati lunar, pana la achitarea integrala a creditului. Imprumutati doar atat cat aveti nevoie. Nu este indicat sa imprumutati mai mult decat este necesar, pentru a nu arunca banii pe dobanzi.

Scoringul

Inainte de a aplica pentru orice tip de credit, este recomandat sa va informati cu privire la scoringul vostru. Astfel veti afla pentru ce tipuri de credite sunteti eligibili.In fiecare an puteti beneficia gratuit de un raport eliberat de biroul de credit. In acest raport vor fi detaliat tot istoricul vostru si toate detaliile despre creditele anterioare.

Bugetul

Odata ce stiti exact suma de care aveti nevoie si pe care doriti sa o imprumutati, trebuie sa cunoasteti si sa fiti constienti care este suma lunara pe care va permiteti sa o platiti ca si rata. Daca nu va permiteti sa efectuati plata ratelor lunare, pe viitor va poate fi dificil sa obtineti un alt credit. Creati-va un buget lunar prin scaderea tuturor cheltuielilor din venitul total. Apoi asigurati-va ca acest buget va acoperi in totalitate rata lunara ce va trebui platita. Daca este posibil incercati sa economisiti anumite sume de bani din timp pentru situatiile neprevazute, astfel incat suma imprumutata sa fie mai mica.

Adunati informatii de la creditori

Adunati cat mai multe informatii de la cat mai multi creditori inainte de a alege cea mai buna oferta. Nu intotdeauna prima oferta este cea mai recomandata. Bancile si institutiile de creditare percep dobanzi, comisioane si taxe diferite. Cercetati piata pentru a gasi creditul ce poate acoperi nevoile voastre dar care, in acelasi timp, implica cele mai mici cheltuieli si pierderi.

Procesul de aplicare

Dupa ce ati ales creditorul potrivit, veti fi nevoiti sa completati o cerere de creditare. Daca aveti de-a face cu un creditor de renume, cu o reputatie buna, puteti completa cererea de creditare chiar si online. Cereti exact suma de care aveti nevoie si cititi intregul contract de credit inainte de a semna si a va implica intr-un astfel de angajament. Cititi fiecare termen si conditie din contractul de credit si nu sariti cu vederea ce alte taxe sau comisioane sunt implicate.