Motive solide pentru a va face un card de credit

Desi aplicarea pentru un card de credit nu este o decizie cu un impact major asupra situatiei voastre financiare, daca nu stiti cum sa gestionati anumite situatii, puteti ajunge intr-o asa zisa „spirala” a datoriilor, de unde este greu sa iesiti. Insa, in anumite cazuri cardul de credit se bucura de multe alte avantaje. Mai jos vom enumera cele mai solide motive pentru a va face un card de credit.

Consolidarea unui scoring puternic

Cel mai bun motiv de a folosi vreodata un card de credit este pentru a construi sau a va consolida scoring-ul. Pentru a construi un scoring solid este necesar sa incepeti cu un card de credit la care sa ramaneti fidel si sa faceti platile la timp. Daca vreodata v-a trecut prin cap sa va faceti un credit pentru achizitii foarte mari, precum cumpararea unei masinii sau a unei case, este bine de stiut ca aveti nevoie de un scoring puternic.

Obtinerea unui card de credit este o treaba relativ usoara si puteti incepe cu o limita mica. De aici incolo, daca va veti plati la timp datoriile lunare si folositi cardul cu grija, scoring-ul se va construi singur.

Fonduri pentru urgente

Folosirea cardului de credit in caz de urgenta sau situatii neprevazute este o practica des intalnita la majoritatea oamenilor. In fiecare an apar unele cheltuieli neasteptate. Fie ca este vorba despre cheltuieli pentru servicii medicale, fie ca este vorba despre cheltuieli necesare pentru repararea masinii sau alte tipuri de nevoi, un card de credit va poate ajuta sa le acoperiti.

Atat timp cat rambursati ratele lunare la timp, fara intarzieri, este normal sa folositi cardul de credit pentru cheltuieli urgente precum cele descrise mai sus. Daca aveti nevoie de bani foarte repede, de multe ori creditul de nevoi personale nu este solutia corecta in timp ce cardul de credit poate fi mai potrivit. Acestea sunt usor de folosit si disponibile atunci cand aveti nevoie de ele.

Fonduri pentru calatorii

Unii oameni calatoresc frecvent in scop de afaceri. In astfel de cazuri poate fi spre avantajul vostru sa folositi un card de credit destinat unor astfel de nevoi, cu programe de fidelizare si bonusuri de recompensare. Daca folositi cardul de credit pentru a cumpara bilete de avion cu regularitate, puteti aduna suficiente puncte pentru a beneficia in viitor de zboruri gratuite. Aceasta strategie trebuie folosita doar de cei care stiu foarte bine cum sa-si administreze si sa-si calculeze fondurile.

Acoperirea veniturilor salariale

Cardurile de credit pot fi folosite de oamenii care nu isi primesc salariile foarte frecvent. Foarte multi oameni primesc salariul o singura data pe luna. In aceste cazuri puteti face achizitiile de zi cu zi folosind cardul de credit, iar atunci cand primiti salariul, rambursati intreaga suma cheltuita de pe card fara a plati comisioane sau alte dobanzi.