Cum aplicati pentru un credit online – Ghid pas cu pas

Creditele si imprumuturile online sunt usor de accesat datorita tehnologiei moderne si ne ajuta sa economisim timp intrucat nu mai suntem nevoiti sa vizitam diferite banci sau institutii financiare. In schimb puteti aplica pentru un credit bucurandu-va de confortul de acasa sau de la birou si sa primi banii intr-un timp foarte scurt, de doar cateva zile. Daca aceasta idee va surade si va ganditi sa aplicati pentru un credit online, cititi mai departe pentru a afla care sunt pasii necesari si cum functioneaza acest proces de creditare online.

Depuneti o cerere pentru un credit online

Dupa ce v-ati decis cu privire la creditorul si oferta cea mai avantajoasa, puteti incepe procesul de aplicare pentru un credit completand aplicatia corespunzatoare. Fiti pregatiti sa oferiti informatii precum locul de munca actual, venitul lunar, alte datorii sau rate, precum si evidenta veniturilor precum fluturas de salariu sau extras de cont. De asemenea asigurati-va ca aveti la indemana orice alte detalii bancare sau financiare astfel incat sa puteti furniza datele contului unde doriti sa fie virati banii in cazul in care creditul va fi aprobat.

Alegeti suma creditului

Daca banca sau institutia financiara care activeaza online va pre-aproba cererea de credit, ei va vor comunica suma maxima pe care o puteti imprumuta, in functie de veniturile voastre. De aici incolo trebuie sa decideti cat doriti sa imprumutati, fara sa depasiti aceasta limita maxima. Tineti cont ca in general in mediul online veti gasi credite de nevoi personale a caror durata de rambursare este mai scurta decat in cazul altor credite. Cu cat termenul este mai scurt, cu atat ratele lunare vor fi mai mariu si de aceea este recomandat sa imprumutati suma minima de care aveti nevoie. Nu trebuie sa va simtiti obligati sa imprumutati mai mult decat aveti nevoie.

Semnarea acordului de imprumut

Dupa ce v-ati decis si ati comunicat suma pe care doriti sa o imprumutati, creditorul va va trimite un contract in care vor fi stipulati termenii acordului de creditare. Asigurati-va ca veti citi cu atentie aceste documente si puneti orice intrebari legate de nelamuririle pe care le aveti, inainte de a semna. Nu uitati sa cereti un grafic de rambursare si sa va notati intr-un calendar data scadenta a fiecarei luni, pana cand trebuie sa platiti rata.

Primirea fondurilor

Felicitari! Este timpul sa va primiti banii! Acest ultim pas este reprezentat printr-un depozit sau transfer direct si poate avea loc uneori chiar in aceeasi zi in care ati semnat contractul, in functie de banca sau institutia financaira aleasa. Daca ati aplicat pentru credit la sfarsit de saptamana in zilele de sambata sau duminica, este posibil ca banii sa fie disponibili doar in urmatoarea zi lucratoare (luni).