Cat de sigur este sa aplicati pentru un credit online?

Internetul face totul mai usor si a ajuns o necesitate in ziua de astazi. Multa lume considera ca este mai confortabil si mai usor sa faca anumite lucruri online – de la o simpla comanda, pana la plata facturilor. Dar miza este mai mare atunci cand vine vorba despre aplicarea pentru un credit online. De ce? Deoarece pentru a aplica pentru un credit trebuie sa divulgati anumite informatii personale, si de obicei este vorba despre sume mari de bani. Cel mai sigur mod de a va face un credit online este de a va asigura ca aveti de-a face cu un creditor cu reputatie. Exista doua riscuri majore atunci cand alegeti sa imprumutati bani online.

Pierderea banilor este un risc real deoarece creditorii falsi si escrocii pot crea cu usurinta un magazin online, va pot promite marea cu sarea, si vor percepe comisioane pentru aprobarea imprumutului. Din pacate, daca aveti ghinionul sa intalniti un astfel de creditor, nu veti primi nimic si veti ramane cu banii pentru comisioane pierduti.

Al doilea risc major este sa platiti prea mult pentru obtinerea unui credit. Chiar daca reusiti sa obtineti imprumutul, veti sfarsi prin a rambursa mult mai mult. Diferenta va consta in taxe, comisioane si dobanzi uriase. Este important sa gasiti creditori cu reputatie intrucat acestoa va pot oferi aceleasi imprumuturi, dar fara sa fiti nevoiti sa platiti atat de mult.

Un alt risc este furtul de identitate. Furtul de identitate se intampla atunci cand oferiti informatii personale hotilor de identitate sau cand accesati un website care nu protejeaza in mod adecvat informatiile. Elementele si campurile ce trebuiesc completate pentru o cerere de credit sunt foarte utile pentru furtul de identitate.

Alegerea unui creditor online potrivit

Daca stiti sa cautati si sa gasiti creditorii legitimi si cu reputatie in mediul online, veti preveni multe probleme. Inainte de a alege un creditor in mediul online, cautati informatii despre acesta pe diferite website-uri sau pe forum-uri. Cititi atat comentariile pozitive cat si pe cele negative pentru a va fce o parere. In acelasi timp amintiti-va ca multe lucruri de pe internet nu sunt adevarate si puteti citi comentarii postate cu un anumit interes. Este mult mai sigur sa imprumutati de la un creditor despre care ati auzit de la o sursa de incredere.

Inainte de a depune o cerere de creditare in mediul online, verificati daca institutia financiara este inregistrata conform prevederilor legale si daca exista plangeri ale unor clienti anteriori. O alta metoda este sa intrebati prietenii sau membrii familiei despre care stiti ca au mai imprumutat bani in mediul online. Astfel puteti auzi si afla despre creditori de incredere care va pot oferi servicii de inalta calitate.

Evitati sursele mai putin sigure care nu va inspira incredere

Un mesaj primit din intamplare pe mail nu este o sursa buna de informare. Mesajele de tip spam sunt trimise mereu la mii si mii de adrese si nu aveti de unde sa stiti cu cine veti avea de-a face. In acelasi timp, apelurile telefonice nesolicitate, in special cele primite cu numar ascuns, reprezinta metode des intalnite in escrocherii. Daca aveti pana si cea mai mica urma de neincredere, evitati sa oferiti informatii sau chiar sa discutati cu acea persoana.

Una dintre cele mai intalnite escrocherii online legate de credite este reprezentata de cererea unui avans. O persoana care se da drept un creditor va ofera un imprumut convenabil pentru dumneavoastra, cu aprobare rapida si dobanzi mici. In schimb, pentru aprobarea acestui credit persoana respectiva va poate cere sa platiti un avans. Nu picati in aceasta plasa. Nu trimiteti niciodata bani unei persoane necunoscute.

Printre alte escrocherii in mediul online se numara si cea in care falsul creditor va garanteaza ca imprumutul va fi aprobat, dar totul in schimbul unui comision. Nici un creditor nu va poate garanta daca un imprumut va fi sau nu aprobat pana cand nu va verifica isotoricul si creditul la biroul de credit. Daca cineva va garanteaza aprobarea unui credit online, ar trebui sa deveniti suspiciosi.

Unii creditori falsi pot cere plata unor comisioane in avans printr-un transfer Western Union. Daca doriti sa imprumutati bani, de ce sa platiti in avans pentru un serviciu de care nu beneficiati inca? Stim cu totii ca un credit poate implica anumite taxe si comisioane, dar acestea se pot plati in conturi bancare sau cu cardul, si in nici un caz prin transferuri de bani prin Western Union. Unele credite online pot fi periculoase indiferent de la cine imprumutati. Creditele care implica comisioane si dobanzi ridicate va pot arunca intr-un cerc de datorii din care nu veti mai reusi sa iesiti.

Imprumutati cu intelepciune

Sa imprumutati cu intelepciune inseamna sa alegeti creditorul potrivit si sa imprumutati doar atat cat va permiteti sa rambursati. Creditorii sunt dornici sa va ofere cel mai mare imprumut posibil. Daca nu aveti nevoie de atat de multi bani, nu imprumutati niciodata suma maxima permisa. Chiar daca va puteti permite sa rambursati ratele lunare in acest moment, ganditi-va ca viitorul este incert.