Avantajele unui card de credit

Desi in ultima vreme se aud multe zvonuri negative cu privire la cardurile de credit, acestea ofera numeroase avantaje daca sunt folosite in mod crespunzator. Bineinteles ca pentru a beneficia de toate avantajele unui card de credit, trebuie sa va platiti rata aferenta acestuia in fiecare luna. In caz contrar toate aspectele pozitive ale unui card de credit se pot inversa.

Istoricul si scoringul

Obtinerea unui card de credit va poate ajuta ca pe viitor sa va construiti un istoric puternic si un scoring mare. Prin urmare, daca in viitor veti dori sa aplicati pentru un credit de nevoi personale sau un credit ipotecar, veti avea toate sansele sa il obtineti. Daca aveti un scoring mic si un istoric negativ, o gama larga de imprumuturi si credite va fi afectata. Asadar cu un simplu card de credit va mariti oportunitatile pe termen lung.

Cumparaturi online

Cu un card de credit puteti beneficia de sute de oferte si puteti economisi sume frumoase facand cumparaturi de pe internet. Este bine stiut ca cele mai bune oferte se gasesc in magazinele online. Iar una dintre putinele metode de plata in mediul online este cardul. Daca cardul vostru de debit este gol, cu un card de credit puteti face cumparaturile dorite.

Urgente financiare

Un card de credit va ofera acces instant la anumite sume de bani in caz de urgenta. Din cauza crizei economice, multi oameni nu isi permit sa puna bani deoparte, iar in caz de urgenta nu stiu la cine sa apeleze. Cu un card de credit puteti scoate bani numerar de la orice bancomat. De asemenea, puteti plati anumite produse direct in magazine cu un astfel de card de credit. Un card de credit poate oferi o solutie imediata la achitarea unor cheltuieli neasteptate.

Recompense

Exista numeroase oferta la banci prin intermediul carora puteti beneficia de recompense si bonusuri daca folositi cardul de credit. Astfel, puteti castiga anumite sume de bani, calatorii gratuite si alte cadouri.

Istoricul achizitiilor

Pentru cei care nu reusesc sa tina o evidenta a banilor cheltuiti in fiecare luna, un card de credit le oferta un rezumat si rapoarte detaliate a cheltuielilor. Astfel puteti afla fara nici un efort ce plati au fost inregistrate.

Frica de pierdere sau furt

Daca calatoriti si va pierdeti portofelul sau sunteti jefuiti, ati pierdut tot ce aveati la voi. Daca cardul vostru de credit este furat sau pierdut, puteti raporta acest lucru direct la banca iar cardul va fi blocat instantaneu.

In general cardurile de credit pot fi instrumente financiare minunate ce pot oferi diverse beneficii pentru cei care stiu sa le foloseasca in avantajul lor. Daca sunteti disciplinati si va achitati rata in fiecare luna, un card de credit este un castig din punct de vedere financiar.