Aflati ce costuri aditionale poate implica un credit

Creditele de nevoi personale sunt considerate cele mai bune optiuni de finantare dintr-o lunga serie de motive. Pentru inceput este bine de stiut ca aceste credite sunt mult mai accesibile decat cardurile de credit sau creditele ipotecare si pot fi utilizate pentru finantarea activitatilor pe termen lung. Puteti aplica oricand pentru un credit de nevoi personale a carui termen de rambursare este cuprins intre jumatate de an si cinci ani, in functie de nevoile voastre. Creditele de nevoi personale sunt, de asemenea, foarte flexibile, permitandu-va sa imprumutati sume suficient de mari.

Acestea fiind spuse, trebuie sa discutam si de costurile asociate acestui tip de credit. Pentru a fi un debitor responsabil, este foarte important sa intelegeti aceste costuri, taxe si comisioane inainte de a aplica pentru un imprumut. In acest articol vom incerca sa enumeram si sa explicam care sunt elementele principale ce stau la baza costurilor aditionale unui credit de nevoi personale.

Dobanda anuala

Ca si alte tipuri de credite, creditele de nevoi personale vin cu o dobanda predeterminata, de obicei fixa. De cele mai multe ori dobanda este stabilita pe baza politicilor interne ale institutiei financiare la care aplicati. Exista o multitudine de factori care pot influenta dobanda cu, care veti fi taxat pentru suma imprumutata. De exemplu durata de rambursare, suma imprumutata si scoringul vostru pot influenta in mod direct dobanda creditului.

Partea bunsa insa, este faptul ca majoritatea creditelor de nevoi personale sunt usor de gestionat. Atat dobanda cat si rata sunt calculate dinainte astfel incat sa stiti din timp suma fixa pe care o veti plati luna de luna, pana la rambursarea completa a creditului. Pentru a rambursa imprumutul nu trebuie decat sa tineti pasul cu platile.

Asigurarea si comisioanele de analiza

Cand va ganditi sa aplicati pentru un credit de nevoi personale, exista doua costuri aditionale importante la care trebuie sa va ganditi. Primul dintre ele se refera la palta unei asigurari. De obicei, creditorii vor sa-si protejeze investitia, printr-o asigurare obligatorie. Daca voi nu mai sunteti in stare sa va platiti ratele in viitor, compania de asigurari va acoperi imprumutul.

Al doilea cost se refera la comisionul de analiza al dosarului de credit. Acest comision este o simpla taxa pentru procesarea imprumutului, ce trebuie platita atunci cand semnati contractul de credit. Nu toti creditorii percep comisionul de analiza al dosarului. Unii dintre ei nu percep nici un comision, in timp ce altii percep acest comision doar in anumite circumstante. Atunci cand va ganditi sa aplicati pentru un imprumut si comparati mai multe oferte de credite, este important sa tineti cont de aceste costuri aditionale. Puteti economisi bani frumosi daca gasiti un creditor care sa nu va impuna o asigurare sau un comision de analiza.

Penalitati de intarziere si alte taxe

Ce se intampla atunci cand nu reusiti sa platiti o rata? De cele mai multe ori exista o taxa de penalitate pentru intarzierea platilor lunare. Suma exacta ce trebuie platita ca si penalitate in astfel de cazuri depinde de conditiile stabilite in contractul de credit. De aceea este esential sa cititi contractul in intregime de la inceput, inainte de a-l semna.

Comisioane de plata anticipata

Desi creditele de nevoi personale pot fi accesate pentru o perioada de rambursare de cinci ani, unii oameni isi permit sa plateasca anticipat si sa scape de datorii mai repede. In functie de politicile creditorului, puteti economisi multi bani daca reusiti sa va platiti creditul anticipat, deoarece dobanda va fi recalculata. Tocmai din acest motiv unii creditori percep un comision de rambursare anticipata. Discutati cu agentul de credite acest aspect pentru a nu avea surprize neplacute pe viitor.